Social

Uniforme pentru elevi cu bani din bugetul comunei

Elevii școlilor din comuna Căpreni sunt un exemplu demn de urmat! Cu toții vor purta, începând de zilele acestea, o uniformă care îi va distinge de ceilalți școlari. Costumele, de la care nu lipsesc ecusonul și cravata, au fost plătite, în mare parte din bani de la bugetul local. 

Decizia ca părinții și elevii să fie sprijiniți pentru a achiziționa o uniformă școlară a aprținut primarului din Căpreni, Emil Cătănoiu. 

„Initiativa a fost a mea și a venit după ce am participat la deschiderea noului an școlar. Am observat atunci cât de diferit erau îmbrăcați copiii. Am solicitat acordul părinților, iar de toate aceste formalități s-a ocupat conducerea școlii. După obținerea acordului de la toți părinții, am hotarat în Consiliu Local și am stabilit ca primăria să plătească 80% și părinții 20% din costurile unei uniforme. Într-un final toți părinții au plătit, s-a făcut achiziția, iar acum am primit câteva fotografii de la conducerea școlii care dorește să arate tuturor cât de frumoși sunt copiii îmbrăcați în uniformă și să ne mulțumească pentru inițiativă”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

În comuna Căpreni funcționează două școli în care învață 90 de elevi. Cu toții au primit uniforme noi pe care le vor purta atunci când merg la cursuri. Uniformele au costat 175 de lei bucata și au atașate un ecuson cu stema localității.

"Atunci cînd elevul poartă simbolul școlii în care învață, acesta devine mai responsabil, mai disciplinat și chiar mai frumos! Mulțumim frumos Primăriei Căpreni pentru sprijinul acordat pentru achiziționarea de uniforme școlare", a fost mesajul postate pe pagina de socializare a școlii din localitate. 

Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: