Social

Marcel Romanescu și alți doi primari din Gorj invitați la un eveniment în Norvegia

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, se află în aceste zile, în Norvegia. Edilul a fost invitat de autoritățile norvegiene să ia parte la un eveniment ce are drept scop integrarea rromilor în societate. 

Participanții la acest eveniment, printre care se află și mai mulți primari din țară, vor avea ocazia să afle cum funcționează sistemul educațional din Norvegia, despre care se spune că este unul dintre cele mai bune din lume. În plus, autoritățile gazdă vor împărtăși cu invitații lor măsurile pe care le-au luat, de-a lungul timpului pentru reducerea abandonului școlar. 

Marcel Romanescu a profitat de vizita peste hotare pentru a avea și o întrevedere cu ambasadorul României la Oslo, Cristian Bădescu. Diplomatul este de loc din municipiul Târgu Jiu. 

„Alături de Excelența Sa, domnul Cristian Bădescu, ambasadorul României la Oslo, unul dintre cei mai importanti diplomati ai României. Domnul Bădescu este din Târgu Jiu, fiul fostului director tehnic din cadrul Consiliului Județean, Nicolae Bădescu. 

Am discutat mult despre proiectele noastre și sunt bucuros sa anunț o viitoare colaborare fructuoasă, mai ales în ceea ce privește informații legate de programe cu finanțare europeană”, a transmis primarul Marcel Romanescu, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Din județul Gorj, mai participă la acest eveniment și primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, dar și primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean. 

 

Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: