Social

Ce spun gorjenii despre baza NATO ce va fi construită la Rânca

Se lucrează intens, de câteva săptămâni, la baza militară NATO din stațiunea Rânca. Fosta cazarmă a vânătorilor de munte va fi transformată total. Acolo va fi un centru de pregătire și odihnă pentru militarii din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est Craiova. 

Multe dintre actualele clădiri, care sunt vechi și de 50 de ani, vor fi demolate. Locul este perfect, susține Ministerul Apărării Naţionale, pentru instruirea militarilor în teren muntos. Vor fi ridicate pavilioane noi, o sală de sport cu perete de alpinism și un hotel cu trei etaje și mansardă. 

Gorjenii nu se sperie de gândul că se vor antrena militarii în Rânca. "De ce să ne speriem? Poate am fi mai bine apărați așa", a spus un gorjean din Novaci. "Dintotdeauna au venit militari și din afara, și de la noi, vânătorii de munte, scorpionii roșii și s-au antrenat acolo, în pădure. Nu avem vreun motiv de îngrijorare. În alte zone, pe unde sunt baze NATO, credeți că se sperie cineva?", s-a întrebat un alt gorjean. "Nu prea cred că e bine să fie chiar în centrul stațiunii, că vin turiști mulți mai ales iarna, dar nu cred că va fi un impediment să merg la schi iarna. Dar, până la urmă, militarii dacă vin, nu se antrenează chiar în văzul turiștilor", e părerea altui gorjean.

Lucrările sunt evaluate la peste 70 de milioane de lei și ar trebui să fie gata în doi ani. Odată ce va fi gata, baza de la Rânca va deveni primul centru de pregătire a militarilor NATO aflat într-o zonă montană din România.

Vizualizări: 1,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: