La modă

Undițele, puse la păstrare pentru două luni

Pescarii gorjeni vor pune deoparte undițele pentru o vreme. Începând de sâmbătă, 9 aprilie, preț de două luni, pescuitul este interzis. Perioada de prohibiție la pescuit a fost anunțată de autorități.

Jandarmii gorjeni spun că vor face verificări pentru a vedea dacă pescarii respectă legea. ”Cele 60 de zile ale prohibiției generale pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv si familial pe apele interioare sunt stabilite în perioada 9 aprilie - 7 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră, perioada este de 45 de zile, în intervalul 24 aprilie - 7 iunie inclusiv, cu unele excepții. Astfel, începând cu 9 aprilie, pentru protejarea fondului piscicol și jandarmii gorjeni vor intensifica acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prohibiție în județul Gorj”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj. 

Nerespectarea prevederilor se sancționează potrivit dispozițiilor ordonanței privind pescuitul și acvacultura. ”Recomandăm pasionaților de pescuit să înţeleagă impactul direct al prohibiţiei asupra refacerii ecosistemului, având ca scop principal protejarea resursei şi asigurarea calităţii pescuitului, în viitor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj. 

Vizualizări: 1,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: