Actualitate

Controale la brutării, măcelării și restaurante

Direcția Sanitar Veterinară Gorj a dat amenzi în cuantum de 63.900 lei, unor operatori şi/ sau persoane fizice din localităţile Bumbeşti-Jiu, Bustuchin, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Teleşti şi Ţicleni.

Au fost șase amenzi de câte zece mii de lei. O brutărie a fost amendată pentru neîntreţinerea spaţiilor şi echipamentelor. Pavimentul avea zone degradate, plafonul şi pereţii prezentau exfolieri; unele utilaje au porţiuni ruginite şi un grad ridicat de uzură, fiind și neigienizate. Frigiderul pentru drojdie era neigienizat, nu era echipat cu termometru şi implicit nu se efectua monitorizarea grafică a temperaturii de depozitare.

O măcelărie a fost amendată cu zece mii de lei pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare a produselor alimentare.

Tot cu 10.000 lei a fost amendat un restaurant, întrucât a fost identificată cantitatea de 14,8 kg carne de porc şi pasăre refrigerată, în valoare totală de 419,95 lei, care nu prezenta elemente de identificare (etichete cu numărul lotului şi termenul de valabilitate). A mai fost constatată lipsa la punctul de lucru a documentelor DDD şi a fişei de aptitudini a personalului.

O rulotă snack-bar a fost amendată pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică în afara spaţiului aprobat sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

10.000 lei a fost amendat pentru un depozit de furaje, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor de nutriţie pentru animale.

Și o cantină şcolară a primit aceeași amendă, pentru întreţinerea necorespunzătoare a echipamentelor şi utilajelor din blocul alimentar.

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: