Ultima oră

Amendă mare pentru un adăpost de animale din Târgu Jiu 

Deținătorii unui adăpost de animale din Târgu Jiu au fost sancționați aspru de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, în urma unui control care a avut loc săptămâna trecută. 

Amenda, în cuantum de 20.000 lei, a fost aplicată pentru că unitatea în cauză ”nu deținea registrele speciale vizate de medicul veterinar de liberă practică ȋmputernicit”, conform DSV Gorj. 

De asemenea, o persoană fizică din Târgu Jiu a fost sancționată cu 6.000 lei, pentru că transporta animale fără a deține documente sanitare-veterinare, iar mijlocul de transport folosit în acest scop era neînregistrat sanitar-veterinar. 

Insepctorii DSV Gorj au mai aplicat și două amenzi a câte 10.000 lei la un depozit alimentar și un magazin alimentar din municipiu, pentru depozitarea baxurilor de băuturi răcoritoare pe paleţi amplasaţi în afara unitătii. Mai mult, acestea nu dețin un spațiu special amenajat pentru produsele neconforme, deteriorate sau expirate. 

O altă sancțiune, de 1.200 lei, a fost dată la un magazin alimentar din Târgu Jiu. Aici, organele de control au găsit produse alimentare depozitate necorespunzător, direct pe paviment. 

 

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: