Eveniment

Un șofer beat a acroșat doi minori, după care a dat bir cu fugiții. Pedeapsă!

Un bărbat din comuna gorjeană Negomir a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 7 luni de închisoare, cu suspendare, după ce, băut fiind, a acroșat cu mașina doi minori, după care a fugit de la locul accidentului. 

Evenimentul rutier a avut loc în 13 decembrie 2019, noaptea, pe drumul județean DJ 674, în localitatea Ursoaia. Copiii se deplasau pe marginea șoselei când au fost acroşați cu partea dreaptă a autoturismului marca Suzuki condus de acesta, victimele căzând în șanț. Șoferul a fugit de la locul accidentului, autoturismul fiind găsit de polițiști la aproximativ 1 km de locul producerii evenimentului rutier, pe o uliţă sătească.

Una dintre victime și-a pierdut cunoștința în urma impactului, revenindu-şi în momentul în care la faţa locului au sosit organele de poliţie. La circa o oră după proceducerea evenimentului, șoferul a revenit la fața locului. A recunoscut că a condus autoturismul care a fost implicat în evenimentul rutier, fapt pentru care a şi fost testat de către organele de poliţie cu aparatul etilotest, având o alcoolemie de 0,51 mg/1 alcool pur în aerul expirat. Pentru leziunile suferite, cele două victime au primit 3-4 zile de îngrijiri medicale, respectiv 4-5 zile de îngrijiri medicale.

În cauză a fost dispusă o expertiză tehnică auto. ”Viteza autoturismului în momentul intrării în impact cu victimele, a fost de aproximativ 27-28 km/h şi raportat la această viteză de rulare, rezultă că a existat posibilitatea de evitare a accidentului prin manevra de frânare şi prin manevra de ocolire, dar această posibilitate a fost anulată de starea în care se afla conducătorul auto, respectiv starea de ebrietate”, scrie în documentul de la instanță.

Fiind audiat în cauză, șoferul a declarat că în acea seară a consumat cantitatea de 2 litri bere cu alcool la un magazin din localitate împreună cu mai multe persoane. Ulterior, în jurul orei 21:30-22:00, a spus că a condus autoturismul pe DJ 674 Negomir, cu intenţia de a se deplasa pe raza comunei Dragoteşti, susţinând că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile nu a observat la timp mai multe siluete care se deplasau pe marginea părţii carosabile, acroşându-le cu partea din dreapta faţă a vehiculului. 

 

”Inculpatul a recunoscut că după producerea coliziunii nu a oprit autoturismul, continuându-şi deplasarea, iar după parcurgerea unei distanţe de 500 metri a oprit vehiculul, observând că prezintă unele avarii. Inculpatul a mai arătat că i-a fost teamă, fapt pentru care nu a revenit la locul producerii evenimentului rutier şi a continuat deplasarea, oprind autoturismul pe o uliţă sătească, intenţionând să ajungă cu o maşină de ocazie pe raza comunei Dragoteşti. În continuare, inculpatul a mai declarat că între timp a fost sunat de către organele de poliţie, solicitându-i să se deplaseze la locul producerii accidentului rutier, acesta conformându-se”, mai scrie în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

La termenul de judecată din data de 28 septembrie, victimele au declarat că îşi retrag plângerea prealabilă formulată împotriva șoferului pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, precizând că nu mai au pretenţii de nicio natură faţă de acesta.

Șoferul imprudent a fost judecat și pedepsit pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului și părăsirea locului accidentului. Magistrații au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 7 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestui termen va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea pronunțată în data de 2 noiembrie de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi contestată. 

 

Vizualizări: 1,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: