Eveniment

Un șofer băut și fără permis s-a dat drept altcineva

Un șofer din Gorj a fost condamnat zilele trecute la Judecătoria Pitești, după ce s-a urcat băut și fără permis la volan, iar când a fost oprit de polițiști a dat datele de identificare ale altcuiva. Mai mult, deși a suflat în etilotest și a rezultat că era beat, a refuzat să meargă la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 19/20 mai 2019, polițiștii din Argeș au tras pe dreapta un autoturism marca Mercedes, au procedat la testarea șoferului cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea organelor de poliție, acesta a refuzat deplasarea la Spitalul Județean Argeș pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a primit prin poștă înștiințarea că are dosar penal, dar a mers la postul de poliție Morărești și a comunicat că nu este el persoana care a condus la data de 19.05.2019 autoturismul marca Mercedes și că la acea dată și-a serbat ziua onomastică la adresa de domiciliu. A spus că la volan era un prieten al lui care îi seamănă foarte bine. Un martor a confirmat cele spuse de gorjean.

Verificările au confirmat că la volan era un bărbat de 37 de ani, care a comunicat polițiștilor datele de stare civilă ale unui prieten cu care semăna foarte mult la fizionomie.

Bărbatul a primit mai multe pedepse, pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere, pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, dar și pentru pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la fals intelectual.

Pedeapsa rezultantă a fost de 2 ani închisoare, cu suspendare, sentința Judecătoriei Pitești din 22 iulie nefiind definitivă.

Vizualizări: 6,900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: