Politică

Un primar cere redeschiderea unei cariere miniere din Gorj

Complexul Energetic Oltenia are misiunea de a mări producția de cărbune, dar cel mai probabil o va face în interiorul actualelor perimetre miniere.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a repus pe tapet propunerea de redeschidere a carierei Seciurile, închisă cu ani în urmă, în ciuda rezervelor mari de cărbune și a faptului că nu sunt probleme legate de exproprieri. 

“Poate CEO se gândește să reinvestească și să auzim că vor redeschide acest perimetru minier. Ar fi un lucru extraordinar pentru localitatea Roșia de Amaradia. Beneficiar ar fi CEO. Ar avea o nouă carieră, cu zăcământ bogat”, a spus primarul Liviu Cotojman, care spune că acolo sunt resurse pentru 30 de ani de exploatare.

Interesant este că societatea CE Oltenia plătește de mai bine de zece ani locuitorilor din comună, pentru terenurile ocupate de activitatea minieră și care nu au fost redate în circuitul agricol sau silvic.

În acest an, CE Oltenia trebuie să producă un plus de 900 de mii de tone de cărbune, dar anul viitor solicitarea ar putea fi chiar mai mare.

Vizualizări: 9,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: