Social

Un preot din Târgu Jiu, suspendat de Mitropolie, face slujbe acasă: E un scenariu malefic!

Preotul din Târgu Jiu, Cosmin Barză, face slujbe în propria curte după ce i-a fost schimbată yala de la ușa bisericii unde slujea. El a fost suspendat de câteva luni de Mitropolia Olteniei, este în proces cu Protoieria Târgu Jiu, iar enoriașii au făcut zid în jurul său. Spun că nu își doresc alt preot în loc deși au venit doi până acum, dar degeaba.

Preotul a fost suspendat de aproape o jumătate de an. Slujba de duminică și pe cea de Sfânta Varvara, care e și hramul bisericii din Cartierul Primăverii, pe care preotul a ridicat-o cu sprijin de la comunitate, le-a ținut acasă. Tot acolo, oamenii au scris pomelnice, s-au rugat și chiar au pupat moaștele Sfintei Varvara.

„Biserica se distruge din interior. Nu m-am gândit vreodată că voi fi pus în postura asta. Așa au programat. E diabolic tot ce se întâmplă. Noi, creștinii, avem pe înaintașii noștri, pe sfinții din Biserica primară, pe care noi îi cinstim, îi avem drept model. Așa cum au slujit ei din cauza prigonirilor prin catacombe, prin peșteri, slujim și noi acum. La noi e mai bine, că slujim acasă. Nu vom sluji mult așa în frig pentru că vom face și un lăcaș încât să stăm la adăpost”, a spus preotul Cosmin Barză.

Acesta a adăugat că ar fi fost înlăturat după „17 pagini de minciuni”. „Sfânta Varvara ne ocrotește. Avem și părticică din moaștele Sfintei Varvara aici. Oamenii sunt induși în eroare, le spun tot felul de minciuni despre mine. Reprezentanții Mitropoliei Olteniei transmit prin ceilalți popi că părintele Barză, actualul Ioanichie arhimandritul, este eretic, schismatic. Nu știu dacă a fost un motiv pentru înlăturarea mea, dar ei au găsit. E un scenariu malefic. Mi-au putut inventa 17 pagini de acuzații, că nici nu le-am putut citi pe toate. Conștiința mea nu mă acuză de ce spun ei”, a mai spus preotul Cosmin Barză.

Credincioșii au participat la slujbă acasă la preot. Spun că nu-și doresc alt slujitor. „Chiar nu e normal. Trebuie spus la cei mai mari. E o sărbătoare care trebuia ţinută în biserică. N-aş accepta alt preot pentru că dânsul a construit-o cu mare trudă”, a spus o femeie. „Noi milităm pentru a rămâne părintele acolo. Să-i găsească motiv că e operat de micşorare de stomac, era pentru sănătate. Au încercat toate motivele să-l înlăture. Au adus un preot care era căsătorit a doua oară. Era un om de rând, nu al preoţirii. Al doilea a venit îmbrăcat în blugi când a venit aici. Păi, eşti preot sau ai venit la bâlci aici?”, a spus un bărbat.

Ioniţă Apostolache, purtător de cuvânt Mitropolia Olteniei, a declarat că tot ce face acum preotul, face pe propria răspundere și nu în numele bisericii: „Sunt situaţii generate de fostul preot care nu mai este şi intervine abuziv în relaţia cu credincioşii. Dânsul nu mai este... nu mai funcţionează ca preot slujitor, ca preot paroh, slujitor canonic al Bisericii noastre, este suspendat. Are o situaţie canonică discutabilă. În acest sens, ceea ce face dumnealui, o face pe propria răspundere”.

Vizualizări: 2,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: