Social

Un oltean, în topul celor mai valoroși jucători U21 din lume

Centrul Internațional de Studii Sportive de la Neuchatel (Elveția), a ales cei mai valoroși jucători U21 din lume, în urma evoluțiilor din anul 2022. Printre aceștia se află și patru fotbaliști din Liga 1, unul dintre ei fiind din lotul celor de la FCU Craiova.

Specialiștii elvețieni au luat în calcul mai multe variabile, cum ar fi experiența acumulată în urma minutelor jucate, rezultatele avute, durata contractului, valoarea campionatului în care activează, dar și valoarea jucătorului estimată de către cercetătorii CIES. Specialiștii de la CIES au întocmit clasamente pentru fiecare tipologie de jucător în parte - 20 în total.

Printre cei 200 de jucători selecționați, din 73 de campionate al lumii, sub 21 de ani, s-au regăsit și patru jucători din Liga 1, care se anunță de mare viitor.

Cele mai bune clasări le au portarul celor de al FCU Craiova, Robert Popa (19 ani) și mijlocașul stânga al celor de la FCSB, Octavian Popescu (20 de ani). Ambii au încheiat anul 2022 pe locul 3, în categoria ”portari”, respectiv ”aripă stânga”.

Robert Popa a fost depășit doar de Maarten Vandervoordt (Genk) și Gavin Bazunu (Southampton).

 

Vizualizări: 1,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: