Social

Un milion de lei pentru bisericile din Târgu Jiu

Circa un milion de lei, din bani publici, intenționează municipalitatea din Târgu Jiu să acorde unor lăcașe de cult de pe raza orașului. Consilierii locali vor aviza în ședința Consiliului Local Târgu Jiu de luni, 28 martie, proiectele de hotărâre inițiate în acest sens de primarul Marcel Romanescu. 

Astfel, suma 138 mii lei va fi acordată Parohiei Preajba, pentru realizarea de alei în cimitir. Alți 100 mii lei vor merge către Parohia Bârsești, pentru realizarea unei săli de pomeni și parastase. 

De asemenea, peste 123 mii lei vor fi acordați Bisericii ”Sfântul Nicolae”. În acest caz, banii vor fi utilizați pentru efectuarea unor lucrări de renovare la capelă. Și Parohia ”Sf. Împărați” de pe strada Victoriei va primi aproape 45 mii lei din bugetul local, pentru o achiziție de mobilier. 

Parohia Ursați-Polata ar urma să primească cea mai mare sumă, respectiv 350 mii lei, iar banii vor fi utilizați pentru finalizarea lucrărilor de construcție la capelă. 

Totodată, alți 200 mii lei vor ajunge în conturile Parohiei ”Izvorul Tămăduirii” de pe strada Narciselor, iar banii vor fi utilizați pentru construirea unei biserici. Parohia Romanești va primi aproape 43 mii lei, pentru finalizarea lucrărilor de construcție la capela lăcașului de cult.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: