Social

Un gorjean pasionat de drift, la Campionatul Național

Gorjeanul Cătălin Calotă va participa în următoarele zile la Campionatul National de Drift care va avea loc la Arena Națională.

Întrecerea națională pentru pasionații de drift va avea loc în perioada 20-21 mai, la etapa nr. 1 Clasa PRO & SemiPRO care se va desfășura la Arena Națională din București.

La Campionatul National de Drift participă și tânărul din comuna gorjeană Dănești. Absolvent al Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu Jiu Cătălin Calotă a descoperit pasiunea pentru acest gen de competiții și a continuat să se perfecționeze.

Despre gorjeanul Cătălin Calotă, organizatorii Campionatului National de Drift, care va avea loc la Arena Națională, scriu ca este pasionat de aceste competiții de câțiva ani, între timp urmând și cursuri în acest domeniu: „A descoperit pasiunea pentru drift în 2019, când a participat la o etapă de drift, fără să știe nimic despre sport. De atunci, s-a cufundat în această lume a driftului, urmărind constant piloții participanți și evoluția acestui sport care a devenit un fenomen în România. După doi ani, a urmat o școală de drift, iar pasiunea sa a devenit și mai puternică, știa că trebuie să participe și el în Campionat”.

Hotărât să-și îndeplinească visul, Cătălin Calotă a petrecut încă un an și jumătate construind o mașină de competiție, și-a obținut licența de pilot, având în sfârșit șansa de a concura în ultimele două etape ale sezonului precedent, împlinindu-și visul de a deveni pilot profesionist de drift, mai spun organizatorii. „Pasiunea, angajamentul și perseverența neclintite ale lui Cătălin arată devotamentul său față de acest sport și știm că îl vor duce într-o singură direcție…către podium!”, mai scriu cei de la rodrift despre gorjeanul aflat în competiția celor mai buni piloți. 

Acesta va pilota în concurs un BMW e46, V8 4.4 | 300 HP și va intra în concurs la Clasa PRO & SemiPRO.

„Cu peste 70 de piloți la start, prima etapa a Campionatului Național de Drift, va fi cu siguranță una memorabilă! Piloții de la clasele PRO și SemiPro sunt pregătiți să intre în Arenă și să ne arate cât de bine stăpânesc bolizii de sute de cai putere, care se vor duela în cele mai spectaculoase derapaje controlate pentru locurile de pe podium. Pregătim o mulțime de surprize si momente inedite pentru voi! Va fi un show total, care nu trebuie ratat!”, spun organizatorii acestei ediții a Campionatului Național de Drift.

Vizualizări: 2,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: