Social

Un brancardier din Târgu Jiu a cerut dublarea salariului

Un salariat al spitalului din Târgu Jiu, brancardier, a cerut în instanță acordarea unui spor de 85% din salariul de bază, invocând faptul că lucrează în condiții deosebit de periculoase.

“În motivare, a arătat că este salariat al Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg - Jiu, Camera de Gardă, având funcţia de brancardier, iar prin natura meseriei şi a locului de muncă pe care îl deţine, este implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, fiind practic primul filtru de lucru cu pacienții”, a motivat salariatul. 

Acesta a mai arătat că la Camera de Gardă se prezintă atât pacienții transportați cu Ambulanța, cât şi pacienți cu diverse simptome care se deplasează la SJU cu propriile mijloace de transport, iar diagnosticarea pacienților nu se face anterior prezentării la Camera de Gardă, ci ulterior, în condiţiile în care se face internarea, astfel că cei care nu necesită sau refuză internarea pot să nu fie niciodată depistați.

Salariatul a invocat un act normativ prin care a fost stabilit un spor de la 55% până la 85% din salariul de bază “pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care participă efectiv la aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave”.

Instanța a respins cererea, pe motiv că personalul încadrat la Camera de Gardă nu deservește exclusiv persoane diagnosticate pozitiv, ci şi alţi pacienți (non COVID), pacienți nediagnosticați ca fiind infectați cu virusul SARS COV 2.

“Aleatoriu şi cu titlu de exemplu, în luna august a anului 2021, Camera de gardă a înaintat Serviciului RUONS documente justificative doar pentru 7 pacienți pozitivi, iar în luna iunie a aceluiași an, nu a existat niciun pacient depistat pozitiv, acelaşi lucru fiind raportat şi în luna iulie. Cu toate acestea, reclamantul consideră că este îndrituit să primească sporul în cuantum de 85% integral, pentru cele 12 ore de lucru”, a transmis spitalul în apărarea sa.

Decizia Tribunalului Gorj din 9 septembrie nu este definitivă.

Vizualizări: 8,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: