Politică

Mihai Weber: Conducerea spitalului și-a făcut treaba în ceea ce privește cererea de personal 

Conducerea spitalului din Târgu Jiu și-a făcut treaba. O spune deputatul Mihai Weber care adaugă că au fost făcute toate demersurile care se putea face, dar angajările au fost blocate. Acum premierul Marcel Ciolacu a făcut apel să fie avizate toate Memorandumurile prin care s-a solicitat angajarea de noi medici nu doar în spitalul din Târgu Jiu, ci în toată țara.

Deputatul Mihai Weber a explicat că, în curând, lucrurile vor fi deblocate de la București și vor putea fi făcute angajări. La Spitalul Județean din Târgu Jiu, e nevoie de circa 30 de specialiști. În Secția de Cardiologie, e cea mai mare problemă. Din cei trei medici cardiologi ai spitalului, doar unul face gărzi. Restul sunt acoperite cu medici rezidenți sau cardiologi aduși chiar și din alt județ.

„Premierul a făcut un apel cât se poate de clar să se avizeze Memorandumurile respective. În perioada următoare, se va realiza acest lucru. Locurile de medici vor fi ocupate în toate spitalele din România, nu doar în Gorj”, a explicat Mihai Weber, la Radio Infinit.

Weber a mai subliniat că această situație nu a fost generată de conducerea spitalului pentru că s-au făcut demersuri, s-a cerut deblocarea posturilor, iar miniștrii de la Dezvoltare și de la Finanțe, ambii de la PNL, nu le-au aprobat. „Din câte am văzut, conducerea spitalului și-a făcut treaba pentru că a făcut demersurile necesare, a solicitat angajarea unor medici. Nu ține de management, ci de situația existentă la nivelul țării, de acest deficit de personal”, a mai punctat Mihai Weber.

Vizualizări: 1,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: