Anchetă

Un bărbat din Gorj, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru ultraj și alte infracțiuni: l-a bătut pe pădurar după ce a fost prins tăind lemne ilegal

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, în data de 26 iunie 2025, o decizie definitivă prin care un bărbat din județul Gorj a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare pentru comiterea mai multor infracțiuni, inclusiv ultraj, după ce a agresat fizic un pădurar care îl surprinsese în timp ce tăia ilegal arbori.

Incidentul a avut loc pe 5 martie 2022, în satul Covrigi (comuna Slivilești, Gorj), unde inculpatul, fără ocupație și cu antecedente penale, a fost surprins de pădurar în timp ce transporta 10 arbori de salcâm tăiați ilegal, nemarcați silvic. Pentru a evita sancțiunea, bărbatul a abandonat lemnele pe drum și a încercat să pretindă că nu a fost implicat în activități ilegale.

Însă, în momentul în care pădurarul l-a filmat cu telefonul mobil, inculpatul a devenit violent: l-a lovit cu pumnii în umăr și în zona toracelui, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. În timpul altercației, bărbatul a și scos un briceag și l-a amenințat pe pădurar, după care a fugit de la locul faptei și s-a sustras cercetărilor penale o perioadă.

Curtea de Apel Craiova a menținut pedeapsa de 1 an de închisoare pentru infracțiunea de ultraj și a dispus încetarea procesului penal pentru infracțiunea de tăiere fără drept de arbori, întrucât s-a constatat că fapta nu mai este prevăzută de legea penală.

De asemenea, instanța a anulat suspendarea unei condamnări anterioare (pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat), aplicând un spor de 6 luni, astfel că pedeapsa finală stabilită este de 1 an și 6 luni în regim de detenție.

Hotărârea Curții de Apel este definitivă, iar inculpatul urmează să fie încarcerat pentru executarea pedepsei. Cheltuielile judiciare și onorariul avocatului din oficiu au rămas în sarcina statului.

Acest caz readuce în atenție pericolele cu care se confruntă personalul silvic în activitatea de protejare a pădurilor și necesitatea unor măsuri ferme împotriva agresiunilor comise asupra pădurarilor în timpul serviciului.

Vizualizări: 639

Alte articole din Anchetă:

Citește și: