Eveniment

Un afacerist din Gorj intră în greva foamei

Cosmin Bloancă, un om de afaceri din Gorj, e decis să intre în greva foamei în Piața Prefecturii. Omul spune că e disperat pentru că nu avansează cercetările într-un dosar penal de distrugere. Casa i-a luat foc, de Revelion, anul trecut. Cu multe probe pe masă, polițiștii n-au reușit să prindă autorii jafului.

Bărbatul are afaceri în Anglia și a venit recent în România. Vrea să protesteze din 18 decembrie în Piața Prefecturii ca să atragă atenția asupra anchetei care stă pe loc.

Disperat, chiar a anunțat că oferă o recompensă de 10 mii de euro cui îl ajută să le dea de urmă celor care i-au dat foc la casă șii i-au furat un seif cu totul alături de alte bunuri de valoare.

Hoții ar fi acționat la pont. Știau că avea în casă bijuterii, ceasuri de valoare și un seif. Locuința era împânzită de camere de supraveghere, dar asta nu i-a descurajat pe infractori. „Au fost filmați când au intrat în casă, dar apoi au tăiat curentul, au furat tot ce au găsit de valoare, inclusiv seiful cu totul, apoi au dat foc la casă chiar în camera în care erau echipamentele de supraveghere. Eu m-am dus şi am găsit lucrurile aruncate în canal după cinci zile”, a spus Cosmin Bloancă.

Și-a făcut propria anchetă, a dus probe la Poliție, dar anchetatorii n-au prins hoții. „Nu cred că sunt în siguranţă mai ales acum cu ce s-a întâmplat şi în cazul de la Sibiu, m-a speriat şi mai tare. Deja am intrat în depresie”, a mai spus bărbatul.

„Avem acelaşi stadiu ca de la data formulării plângerii în sensul că, la aproape un an de zile, până în prezent nu avem un suspect în cauză şi mă surprinde acest lucru pentru că majoritatea probelor din acest dosar au fost oferite organelor de cercetare chiar de persoana vătămată”, a spus avocatul bărbatului, Florin Homescu.

Vizualizări: 2,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: