Actualitate

Ultimatum pentru directorul spitalului de la Târgu-Cărbunești

Directorul spitalului din Târgu-Cărbunești are termen până luni să vină cu un plan de măsuri pentru redresarea unității medicale pe care o conduce. Și Comitetul Director a fost anunțat că trebuie să se ocupe de acest lucru. În caz contrar, managerul riscă să fie schimbat din funcție.

 

De altfel, Sorin Mehedințu, managerul spitalului, a și declarat că se gândește să-și dea demisia pentru că se simte depășit de situație. Însă după ce a aflat că spitalul pe care nu îl conduce nu e singurul cu probleme și că mai sunt și în București spitale mari care se confruntă cu lipsa banilor, Mehedințu a postat pe Facebook un mesaj în care s-a declarat curajos și mândru.

 

Spitalul are datorii de aproape patru milioane de lei. Datoriile s-au tot majorat și din cauza majorării salariilor, a prețurilor medicamentelor care au tot crescut și a diminuării numărului de paturi. Comitetul Director are termen până luni să prezinte un plan pentru redresarea spitalului.

 

Primarul din Târgu-Cărbunești încearcă să liniștească atât salariații, cât și pacienții. Le-a transmis că spitalul nu are cum să se închidă și că se vor căuta soluții pentru depășirea acestei situații critice. „A fost o declarație pripită, poate bazată și pe lipsa de experiență a domnului manager. Problema se pune că vorbim despre o unitate spitalicească ce asigură servicii pentru o mare parte a județului Gorj. Nu trebuie să o tratăm ca pe o societate comercială care poate intra în faliment și își închide porțile. Dacă vorbim așa, și din punct de vedere strategic, acest spital e foarte important. În pandemie, a ținut piept Covidului. Lucrurile ar trebui să se liniștească. S-a transmis așa o stare de tensiune. Spitalele nu se închid așa ușor și nici spitalul de la Târgu-Cărbunești nu va fi închis”, a declarat primarul la Radio Infinit.

 

Dănuț Birău a explicat și de ce a fost diminuat numărul de paturi. „Din punct de vedere financiar, e o situație mai dificilă pentru că figurează cu 343 de paturi și acea raportare de 39% era făcută la acest număr de paturi. În realitate, contractul e cu 269 de paturi. Un motiv au fost lucrările de modernizare, care s-au încheiat și urmează să facem recepția. Într-o lună, vom putea să intrăm cu Medicina Internă și Cardiologie, paturile vor fi suplimentate și asta va aduce bani în plus la bugetul spitalului”, a mai punctat primarul Dănuț Birău.

Vizualizări: 1,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: