Eveniment

A pus hainele pe foc și a fugit de polițiști. Prins din a doua încercare!

Un bărbat din comuna gorjeană Slivilești a fost trimis în judecată, sub acuzația de ultraj. Fapta s-a petrecut în seara de 21 august a acestui an, când un bărbat băut s-a certat cu soția, pe motiv că i-ar fi sustras 9.000 lei.

Femeia a fugit în locuința soacrei, dar în casă a rămas fiul agresorului, care stătea pe internet. Beat fiind, individul a urcat în pod, a tăiat cablul de internet, apoi a făcut un foc în curte și a început să scoată obiecte din casă, pe care le punea pe foc. 

Spre seară, femeia a sunat la 112, spunând că soțul i-a dat foc la haine și amenință că pune foc casei. 

Polițiștii care au mers la fața locului le-au găsit pe femei, adică pe soția și mama bărbatului agresiv, pe drum, în apropierea locuinței, în timp ce individul încă punea lucruri pe foc.

“Inculpatul se afla în curtea locuinței, lângă un foc, iar organele de poliţie au strigat la acesta, spunându-i să vină la poarta locuinţei. Întrucât nu s-a deplasat la poarta locuinţei, cei doi lucrători de poliție au pătruns în curtea locuinței, iar bărbatul a plecat de lângă vatra de foc, s-a înarmat cu un dreptar din aluminiu ce este folosit în domeniul construcţiilor şi s-a îndreptat spre cei doi lucrători de poliţie ameninţându-i că îi loveşte. Imediat cei doi lucrători de poliţie, de teamă să nu fie loviţi, au ieşit din curtea locuinţei, după care i-au raportat telefonic şefului Poliției Municipiului Motru despre situaţia creată şi li s-a comunicat că vor fi dirijate forţe suplimentare, iar până la sosirea acestora să nu intervină, ci doar să încerce să stabilească un dialog cu bărbatul, pentru a-l calma”, se arată în documentul de la instanță.

La fața locului au mers mai mulți polițiști și jandarmi, care au fost amenințați cu securea. Cum băiatul agresorului era încuiat în casă, de frica tatălui, iar bărbatul amenința că incendiază locuința, oamenii legii au intervenit cu echipajul special de luptători.

“În momentul în care echipa de intervenţie s-a apropiat de inculpatul care era dezbrăcat de la brâu în sus şi ţinea în mâna dreaptă un dreptar folosit în construcţii, un membru al echipei a strigat „Poliţia”, iar inculpatul în replică le spune „Mă doare în p..ă.”, după care s-a îndreaptat ameninţător către echipa de intervenţie, a aruncat la pământ dreptarul, moment în care luptătorii au observat că inculpatul mai avea în mâna dreaptă şi un obiect înţepător- tăietor (cuţit tip macetă confecţionat artizanal) pe care nu l-a aruncat din mână. Imediat unul dintre membrii echipei de intervenţie se adresează inculpatului „Stai. Culcat.” şi este pulverizat spray iritant lacrimogen înspre inculpat, dar acesta nu se conformează şi loveşte cu maceta în direţia persoanei vătămate (...), lovind cu cuţitul scutul de protecţie al persoanei vătămate, după care fuge în spatele locuinţei. În timp ce echipa de intervenţie încerca să se regrupeze, inculpatul a ieşit din spatele casei şi a fugit pe o poartă din spatele curţii, în grădină”, este relatarea din documentul depus la Judecătoria Motru.

Ulterior, după sosirea la fața locului a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, s-a pătruns din nou în curtea locuinţei pentru efectuarea unei cercetări la fața locului, moment în care bărbatul, care revenise între timp în curtea locuinței, a întrebat persoanele ce intraseră în curte ce caută în locul respectiv, fiind imediat imobilizat și încătușat de către organele de poliție și lucrătorii IJJ Gorj.

Acesta încă avea asupra lui cuțitul. Bărbatul va fi judecat pentru ultraj.

 

Vizualizări: 1,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: