Actualitate

Salariații de la Termo Turceni, îngrijorați: “Stăm cu arma la picior”

Mare undă de îngrijorare în rândul salariaților de la Termocentrala Turceni care, de câteva zile, nu mai livrează nimic. Oamenii care lucrează aici se tem că vor rămâne în aer chiar dacă pe termen scurt au de lucru și cu termocentrala închisă. „Stăm cu arma la picior”, spune liderul de sindicat de la Turceni, Eugen Iovan.

 

Eugen Iovan a mai declarat că salariații sunt îngrijorați și nu știu ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. “E o stare de îngrijorare. Oamenii își iau concedii că nu au luat concedii de anul trecut, e de făcut curățenie, întreținere, de făcut reparații. Nu ar fi probleme dacă situația ar fi pe o perioadă scurtă. Dar îngrijorarea salariaților e mare. Sunt îngrijorați, nu au siguranța locului de muncă”, a spus Eugen Iovan, la Radio Infinit.

 

Chiar dacă nu livrează energie, oamenii au alte activități în termocentrală. Nu se stă. Cu toate acestea, salariații și-ar dori să știe ce se va alege de centrală pentru că nimeni nu le spune nimic. Doar se trezesc că deși pot livra energie, nu au loc în piață. „Noi stăm cu arma la picior. Nu înseamnă că închidem poarta și plecăm dacă suntem pe zero. Nu e de joacă chiar dacă centrala e închisă”, a mai afirmat Iovan.

 

În ultimele zile, energia pe cărbune a fost de 5-600 de MW. Marți seara, cărbunele acoperea chiar subt 500 de MW.

Vizualizări: 2,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: