Social

UCB caută parteneri pentru a forma un consorțiu regional. Ce rol va avea acesta! 

Universitatea „Constantin Bâncuși” (UCB) din Târgu Jiu a demarat o procedură de selecție a partenerilor privați în vederea formării unui Consorțiu Regional Integrat pentru Învățământul Dual Gorj. Demersul are ca scop depunerea unei aplicații în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

”Scopul Consorțiului constă în creșterea calității formării elevilor/studenților în raport cu nevoile pieței muncii, prin creșterea numărului de domenii și calificări și de competențe ale pieței muncii, identificate și previzionate, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional dual complet pentru elevii înscriși în învățământul dual de nivel preuniversitar. În cadrul Consorțiului, elevii și studenții pot dobândi calificări de nivel 3-8”, se arată în anunțul UCB. 

Consorțiul va fi o structură partenerială fără personalitate juridică, cu denumire proprie, constituită în baza unui contract de parteneriat. Acesta va fi alcătuit din o unitate administrativ-teritorială, Universitatea „Constantin Bâncuși” din Târgu Jiu, în calitate de instituție de învățământ superior-lider de parteneriat, unități de învățământ profesional și tehnic, operatori economici.

”Inițiativele vizate de către Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, prin constituirea Consorțiului, vor include dezvoltarea unui Campus Regional Integrat în care se vor desfășura învățământul preuniversitar dual și cel universitar dual și care va reprezenta parte a infrastructurii școlare, infrastructurii universitare, pentru procesul de învățământ”, au precizat reprezentanții UCB. 

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor de către operatorii economici interesați este 19 decembrie, ora 16.00. 

 

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: