Actualitate

UATAA Motru, lăsată să moară

Lumea politică s-a concentrat pe salvarea Complexului Energetic Oltenia, cu un ajutor pentru achiziționarea certificatelor de carbon. La Motru, uzina de agent termic riscă să fie închisă tot din lipsa banilor pentru certificate, nevoia fiind de două milioane de euro.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru are de cumpărat 47.000 de certificate de carbon, prețul pe bursă depășind deja 44 de euro bucata. Pentru UATAA Motru este imposibil să facă rost de două milioane de euro până la 30 aprilie, iar guvernul nu dă semne că va oferi un ajutor.

În aceste condiții, peste doar zece zile, uzina riscă o amendă de 4,7 milioane de euro, adică o sută de euro pentru fiecare certificat neachiziționat, dar și pierderea acordului de mediu. Asta înseamnă închiderea uzinei care asigură apa caldă și căldura în al doilea municipiu al Gorjului.

Primarul Cosmin Morega spune că directorul uzinei i-a transmis că a reușit să cumpere o sută de certificate. “Observ o nepăsare și un dezinteres total din partea factorilor de decizie pentru această uzină”, a spus Morega. Primarul crede că se dorește închiderea acestei societăți, fără să își asume cineva decizia. 

Tot mai mulți motreni se debranșează de la sistemul de termoficare. “În fiecare zi am 10-15 cereri de debranșare”, a spus primarul, care crede că problema socială va fi una majoră.

Vizualizări: 2,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: