Actualitate

Simulări pentru creșterea salariilor în CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia are sute de milioane de euro pierderi pe an, din cauza certificatelor de carbon, iar salariile minerilor și energeticienilor au rămas mult în urma altor categorii sociale.

Urmează negocieri pe marginea contractului colectiv de muncă, pe partea de salarizare, iar liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia spune că nu ia în calcul să nu fie majorate salariile. Mai mult, Căldărușe vrea ca sporurile din prezent să fie incluse în salariu. “Punctul de vedere al administrației nu îl știm, dar am solicitat să facă o simulare în ceea ce privește introducerea anumitor sporuri în salariu”, a spus liderul SMEO.

Este vorba în primul rând de sporul de producție de o mie de lei brut, câștigat de salariați în urma grevei din 2019. “E posibil ca, fiind o companie a statului, să ne trezim ca sporurile să fie plafonate de guvern la un anumit nivel”, a spus Căldărușe, pentru a explica de ce solicită includerea sporurilor în salariu. 

La rândul lui, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, acuză faptul că salariile au rămas mici din cauza birului plătit de companie sub forma certificatelor de carbon, care într-un fel este plătit din munca oamenilor.

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: