Social

Trei victorii la rând pentru CSM Târgu Jiu

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu a înregistrat a treia victorie consecutivă în Grupa 11-18, după ce a câștigat confruntarea cu CS Vâlcea, scor 95-91. Pe sferturi a fost 23-27, 30-25, 19-17, 23-22. Partida a contat pentru etapa a 21-a din Liga Națională de Bascht Masculin Getica 95. Dimitrius Underwood a fost eroul grupării gorjene. Americanul a reușit 22 de puncte, fiind cel mai bun marcator al echipei noastre. 

Baschetul a revenit sâmbătă seara în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Cei care au ales să vină la meci nu au avut ce regreta. Spectacolul oferit de baschetabliști înteren a fost completat de suporteri, care au creat o atmosferă de senzație. La capătul unui meci cu numeroase răsturnări de situație și cu un final de infarct, baschetbaliștii lui Kresimir Basic s-au impus cu 95-91. CSM Târgu Jiu s-a impus în 3 din cele 4 secvențe ale meciului. Vâlcenii și-au adjudecat doar sfertul de debut. Gorjenii au trecut în avantaj în sfertul doi, dar s-au văzut egalați în ultima parte a meciului. Mai mult, vâlcenii au trecut în avantaj, 88-91, cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului. Cel care avea să schimbe soarta meciului a fost Dimitrius Underwood. Cu 15 secunde înainte de finalul meciului, americanul și a asumat o aruncare de 3 puncte. Aruncarea lui Dimitrius și a găsit ținta, iar atmosfera din Sala Sporturilor a devenit incendiară. CSM! CSM! a răsunat în sală, iar Dimitrius Underwood, care a și fost faultat pe aruncarea de 3 puncte, a înscris pentru 92-91. S-a terminat 95-91 și CSM Târgu Jiu a ajuns la a 8-a victorie din acest sezon. Gruparea gorjeană se menține pe locul 2 în Grupa 11-18.  

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este victoria jucătorilor, pentru că au crezut în șansa lor până la capăt și au muncit pentru această victorie. Este mentalitatea noastră să nu cedăm până la final, și asta s-a întâmplat și astăzi. Este vorba de mentalitate. Am câștigat câteva meciuri pe final, dar astăzi am avut alături de noi un public minunat, care ne-a împins de la spate spre victorie. Sperăm să ne susțină în continuare în meciurile rămase. Apărarea noastră colectivă a fost mai bună astăzi, în special în partea a doua. Am avut un pic de noroc și la acea aruncare din fault a lui Underwood, dar uneori primești ceea ce cauți, iar noi am rămas în meci, nu am cedat și asta ne-a împins spre victorie astăzi”.

Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, Ethan Wright, autor a 17 puncte, a rămas impresionat de susținerea publicului gorjean, care a fost alături de echipă pe toată durata meciului

Ethan Wright, CSM Târgu Jiu: ”M-am simțit foarte bine pe teren, iar din partea publicului am avut un suport extraordinar. A fost cea mai gălagioasă sală de când sunt eu aici, și asta ne-a ajutat pe final. Ne-am obșinuit să jucăm cât mai bine împreună, am obținut câteva victorii importante pe final de meci. Chiar dacă am avut astăzi o diferență care părea liniștititoare și am cedat-o, ne-am păstrat concentrarea și am crezut în șansa noastră până la sfârșit. Este foarte bine că intrăm cu trei victorii în această pauză. Nu există un secret al reușitei, avem jucători diferiți care marchează, ne înțelegem foarte bine ca echipă, iar apărarea este la un nivel destul de bun”.

După victoria din această seară, Kresimir Basic le-a dat câteva zile libere jucătorilor, mai ales că urmează și o pauză în Liga Națională. 

Etapa viitoare, pe 2 martie, CSM Târgu Jiu va juca tot pe teren propriu, cu SCM U Craiova. 

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: