Social

Se introduce rețea de gaze naturale în comuna Mușetești

Este o certitudine! Locuitorii comunei Mușetești se vor putea branșa la rețeaua de gaze naturale. Autoritățile locale au reușit, în asociere cu localitate Bălănești, să obțină finanțarea care va da startul uneia dintre cele mai importante și așteptate investiții din zonă. 

 

Pentru că o rețea de gaze naturale este extrem de costisitoare, reprezentanții primăriei vor fi nevoiți să acceseze mai multe proiecte pentru ca, într-un final, toți locuitorii din comuna Mușetești să aibă gaze naturale, la poartă.

„Am făcut o asociere cu localitatea Bălănești. Avem ordinul de ministru cu suma aprobată. La ora actuală se lucrează la documentația tehnică pentru branșament, să vedem de unde o să ne putem branșăm. Pe noi ne interesează să introducem gazele în comună, că nu avem deloc și apoi să facem extinderi, în fiecare an, prin diferite finanțări sau pe buget local. Solicitarea noastră a fost pentru a putea branșa 650 de gospodării, dar nu avem banii suficienți. Din banii pe care îi avem la ora actuală, susține proiectantul, că o să putem introduce o rețea de gaze cu o lungime de doar 6,5 km. Vom merge pe drumul județean, să prindem cât mai mult teren și de acolo să plecăm pe fiecare sat cu prelungire de rețea. Proiectul se va face pe toată comuna, etapizat. În prima etapă, pe banii care sunt, iar apoi în funcție de cum vom reuși să mai atragem finanțări. Până la urmă toată lumea trebuie să aibă gaze naturale”, a declarat Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești.

 

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: