Actualitate

Trei stații seismice vor fi montate în Gorj

Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a anunțat că seismul de marți, din Gorj, a fost urmat de circa o sută de replici, însă nu a fost atât de puternic încât să determine acționarea și altor falii.

„Au existat peste 94 de replici. Au fost zone epicentral unde s-a simțit de 7 grade. E o zonă seismică cunoscută, are o activitate slabă în general sau moderată. Ce s-a întâmplat ieri și alaltăieri e o intensificare deosebit de mare, cea mai mare activitate seismică înregistrată în 200 de ani. A reprezentat o surpriză, calculele noastre indicau o magnitudine maximă de 5.5. A fost și un șoc dublu, două cutremure peste 5. S-a mai întâmplat doar acum 80 de ani, când a fost un cutremur de 5.2 E clar că a fost o intensificare pronunțată a activității, se va schimba harta de hazard seismic, vom avea în viitor vedere cutremure mai mari”, a anunţat Constantin Ionescu.

În Gorj vor fi montate trei stații seismice .

„În Gorj montăm trei stații seismice, pentru a procesa mai mult fenomenul, de mișcări ale faliilor din zona respectivă. Vom monta și 5 GPS-uri, cu ajutorul cărora vom monitoriza deplasarea faliilor”, au concluzionat experții INFP. 

Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: