La modă

Vrei să cumperi un câine? Cum trebuie să te pregătești

Un câine îți va schimba complet tabieturile, astfel că trebuie să te gândești bine înainte de a lua decizia să cumperi unul. Dacă ai un serviciu solicitant și nu are cine să petreacă timp cu animalul de companie, este mai bine să renunți la idee.

Nu sunt de neglijat nici costurile. Un câine are nevoie de hrană de calitate, de tratamente, vaccinuri, produse de îngrijire, jucării.

Dacă nu ai curte și vrei un câine de apartament, trebuie să vezi dacă ai spațiul necesar. Dacă stai într-un apartament, este ideal să îți iei un câine de talie mică. Dacă ești genul de persoană liniștită și nu faci multă mișcare, alege o rasă care este mai puțin activă și energică.

Este important să găsești un medic veterinar pentru câinele tău, cu care să discuți despre vaccinuri, deparazitări și alte tratamente.

Jucăriile nu sunt doar un moft, ci și un mod de a-ți proteja mobila și încălțămintea.

Este bine să luați în calcul dresarea animalului, nu pentru a face tumbe, ci pentru a înțelege ce are voie să facă și ce nu.

Câinele are nevoie de atenție, la fel ca un om, astfel că trebuie să aloci timp noului tău prieten. Gândește-te la toate astea înainte de a lua o decizie.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: