Actualitate

Trei pacienți diagnosticați cu gripă au murit

Este stare de alertă epidemiologică la Sibiu, acolo unde trei pacienți diagnosticați cu gripă au murit în ultimele zile.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Sibiu, la sfârșitul săptămânii trecute, trei pacienți diagnosticați cu gripă au murit, cei trei pacienți fiind internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Este vorba de o femeie de 80 ani, confirmată cu virus gripal A, un bărbat de 75 ani, tot cu virus gripal A, și un bărbat de 65 ani, din județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A.

Specialiștii recomandă populației evitarea spațiilor aglomerate, iar când nu este posibil purtarea măștilor de protecție, spălarea mâinilor ori de cate ori se ating suprafețe, în special cele folosite de mai multe persoane și aerisirea spațiilor. „La primele simptome de infecție respiratorie să ne adresăm medicului de familie și să nu ne prezentăm în colectivitate (școli, grădinițe, creșe dar și la serviciu) și, doar dacă starea de sănătate se deteriorează rapid, unităților de primiri urgențe pentru diagnostic și tratament. Să respectăm indicațiile medicilor și să evităm automedicația preventivă sau curativă, iar reintegrarea în colectivitate să se facă doar cu avizul medicului”, a precizat Horațiu Cojocaru, directorul executiv al DSP Sibiu.

Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: