Eveniment

Trei noi cazuri de violență domestică

În ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au intervenit în trei cazuri de violență domestică. Au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Luni, Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată direct de o tânără despre faptul că, în urmă cu o zi, soțul său a agresat-o fizic. Totodată, în cursul zilei de 20 februarie, bărbatul ar fi amenințat-o cu moartea, prin intermediul unor mesaje scrise.

La aceeași dată, o femeie de 55 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a anunțat poliția despre faptul că fostul concubin o amenință.

Patrula de siguranță publică deplasată la fața locului a stabilit că, în jurul orei 16:30, bărbatul de 36 de ani, din localitatea Plopșoru, în timp ce se afla la ușa fostei concubine, ar fi amenințat-o cu moartea, generându-i o stare de temere.

Tot ieri, Poliția Municipiului Motru a fost sesizată, prin apel de urgență, de o femeie din municipiul Motru, despre faptul că este amenințată de soț.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, bărbatul de 52 de ani ar fi amenințat-o cu acte de violență, provocându-i o stare de temere.

În toate situațiile, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, care cuprinde şi menţiunea că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Obligaţiile şi interdicţiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecţie provizorii devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.

Perioada de 5 zile se calculează pe ore, adică 120 de ore de la momentul la care s-a emis ordinul de protecţie provizoriu, anunță IPJ Gorj.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: