Actualitate

Trei gorjeni, prinși la muncă fără contract

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat trei persoane prestând activitate fără forme legale de angajare pentru 3 angajatori din domenii precum construcții, transport persoane și fabricarea mobilei.

„Doi dintre angajatorii verificați, unul din Municipiul Motru, iar celălalt din judetul Dolj, cu punct de lucru în comuna Crasna, au fost sancționați cu 40.000 de lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă. Cel de-al treilea angajator verificat, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat cu amendă în valoare 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial“, a transmis ITM Gorj.

Controlul a avut loc în perioada 4-14 mai. „De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 35 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 22 de amenzi în cuantum de 135.500 de lei și dispuse 118 măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: