Actualitate

Protest câteva ore la Cariera Lupoaia. Procesul lui Bunoaica, în pronunțare!

Mai mulți mineri susțin pe pagina de socializare că a fost protest luni noaptea, la schimbul 3. O încercare a fost luni și la schimbul 1.

Informațiile nu sunt confirmate încă oficial, dar mai multe surse spun că în jur de o sută de oameni au refuzat să meargă la utilaje. Oamenii ar vrea astfel să pună presiune pe politicieni pentru a adopta proiectul de lege prin care să poată fi pensionați la 52 de ani. “Suntem solidari cu cei care protestează în Piața Prefecturii”, a spus un protestatar care a dorit să rămână anonim.

Sunt și salariați care spun că liderul sindical Nicu Bunoaica instigă la protest, deoarece un proces prin care Complexul Energetic Oltenia cere daune Sindicatului Solidaritatea 2011 după un protest de acum doi ani a rămas în pronunțare.

O grevă de câteva zile acum ne-ar putea arăta cam cum ar funcționa piața de energie fără Complexul Energetic Oltenia. Stocurile de cărbune sunt destul de mici, chiar dacă producția de energie a fost relativ redusă. Este însă o perioadă în care un grup nuclear este închis, iar piața este susținută în mare parte de energia hidroelectrică. O ieșire chiar și de câteva zile a energiei pe cărbune din piață ar duce la o nouă explozie a prețurilor.

Vizualizări: 2,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: