Actualitate

Câți bani primesc în plus salariații de la Complexul Energetic Oltenia

Zeci de milioane de lei se adaugă la fondul de salarii al Complexului Energetic Oltenia, la negocierile care vor fi reluate în aceste zile.

Până acum s-a negociat pe un fond de 1.090.190.977 lei, acestea fiind cheltuielile cu personalul trecute în proiectul de buget primit de sindicate la începutul primăverii.

Premierul Florin Cîțu și-ar fi dat acordul ca în buget să fie prinse cheltuielile salariale preconizate anul trecut, nu cele din bugetul rectificat. Ori, în proiectul din aprilie anul trecut, cheltuielile cu personalul erau de 1.164.070.000 lei. Asta înseamnă o diferență de 74 de milioane de lei.

Dacă împărțim la circa 12.000 de salariați și la 12 luni, ar însemna un plus de circa 500 de lei brut. 

Anul trecut a fost un an dificil pentru Complexul Energetic Oltenia, cu perioade de șomaj tehnic în pandemie, dar acum sunt contractate cantități mai mari de energie și va fi nevoie de cărbune.

Rămâne de văzut de formulă va fi găsită pentru ca salariații să primească mai mulți bani, cel mai probabil prin includerea unor sporuri în salariul de bază, pentru că reglementările sunt restrictive în privința majorării salariilor la societățile cu pierderi.

Vizualizări: 4,154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: