Actualitate

Activitatea CEO poate fi sistată, dacă salariații pierd condițiile deosebite de muncă

Proiectul inițiat de parlamentarii PNL Gorj, pentru prelungirea avizelor pentru condiții deosebite de muncă, ar putea fi dezbătură în procedură de urgență. Actualele avize expiră în septembrie 2021, iar proiectul de lege prevede prelungirea acestora cu încă doi ani.

Proiectul a fost inițiat de 11 parlamentari, printre care deputații PNL Gorj - Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, precum și senatorul Ion Iordache.

“Se solicită dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență”, se arată în expunerea de motive semnată de cei trei parlamentari. Legislația europeană impune normalizarea condițiilor de muncă, dar angajamentele repetate ale României în acest sens nu au fost respectate.

Complexul Energetic Oltenia are circa opt mii de salariați încadrați în condiții deosebite. Un raport pe anul trecut, privind starea de sănătate a salariaților, arată că 45% din concediile medicale sunt date pentru afecțiuni ale aparatului osteo-articular și respirator, generate de condițiile de muncă. 

“În lipsa reînnoirii avizelor și a finalizării planurilor de normalizare a activității există posibilitatea ca inspectorii de muncă să dispună sistarea activității, ceea ce ar conduce la implicații majore în piața forței de muncă, cât și în bugetul asigurărilor de șomaj”, se mai arată în expunerea de motive.

Proiectul a fost depus acum o lună la Camera Deputaților și înaintat la Senat.

 

Vizualizări: 4,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: