Anchetă

Trebuie să dea subvențiile înapoi

Ion Tomescu, fostul preşedinte al Obştii Pociovaliştea, din judeţul Gorj, a scăpat de pedeapsa penală în dosarul în care era acuzat că a obținut ilegal subvenții, pentru că faptele s-au prescris.

Tomescu a scăpat de pedeapsa penală, dar trebuie să achite prejudiciul. “Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă şi obligă inculpatul, in solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de 695.784 lei la care se adaugă dobânda legală calculată de la data producerii prejudiciului şi până la achitarea efectivă a acestuia”, a stabilit Tribunalul Gorj pe 15 decembrie. 

Procurorii DNA calculaseră un prejudiciu mult mai mare: „În perioada 2007-2014, inculpatul ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false şi inexacte cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafaţă de teren (gol alpin în Muntele Mereuţu) pe care nu o deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.159.879 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză”.

Instanța a menținut sechestrul pe o serie de bunuri.

Vizualizări: 2,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: