Eveniment

Transporturi ilegale de lemn

Polițiștii gorjeni au confiscat peste 30 de metri cubi de material lemnos în ultimele zile. 

Duminică, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Motru, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 673 Bolboși, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire al unei autoutilitare ce transporta material lemnos.

Procedând la verificarea documentelor de transport, polițiștii au stabilit că șoferul din Mătăsari nu deținea documente legale de proveniență pentru cantitatea de 6,025 mc, specia fag.

Conducătorul auto, în vârstă de 50 de ani, a fost sancționat conform legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

De asemenea, vineri, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au stabilit că un bărbat de 53 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, a expediat cantitatea de 18,68 mc material lemnos, fără să evidențieze transportul în aplicația SUMMAL 2.0.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei și i s-a confiscat materialul lemnos.

Tot vineri, polițiștii Postului de Poliție Bumbești-Pițic au sancționat contravențional un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care a tăiat cantitatea de 7,572 mc material lemnos, de pe un teren situat în afara fondului forestier național.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților silvici.

Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: