Eveniment

Transportatorii de lemn fentează legea. Noi amenzi! 

Polițiștii gorjeni au continuat activitățile de verificare a legalității trasabilității materialului lemnos, iar joi au făcut verificări pe raza comunei Runcu. Cu acest prilej, oamenii legii au constatat că trei persoane au efectuat transporturi de material lemnos, în ultimele 6 luni, care au depășit limita legală, de 20 de metri cubi. 

A fost vorba de peste 127 de metri cubi în plus. ”În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a celor trei persoane, cu amenzi în cuantum de 15.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării valorice a celor peste 127 de metri cubi de material lemnos, transportat ilegal, în valoare de aproximativ 23.253 de lei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. 

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Motru au desfășurat o acțiune similară pe raza orașului. Oamenii legii au constat cu această ocazie că trei bărbați au efectuat transporturi de material lemnos, în perioada 6 octombrie 2021-martie 2022, care au depășit limita legală, de 20 de metri cubi.

Polițiștii i-au sancționat pe cei trei cu amenzi în cuantum de 10.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării valorice a celor peste 16 metri cubi de material lemnos, considerat transportat ilegal, în valoare de aproximativ 2.794 de lei.

 

Vizualizări: 4,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: