Eveniment

Ce pedeapsă a primit un pensionar din Bălești care a condus rupt de beat 

Un pensionar din comuna gorjeană Bălești a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare, cu suspendare. Bărbatul, care până acum avea cazierul imaculat, a fost pedepsit de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, după ce a condus rupt de beat și a intrat cu mașina într-un alt autoturism. 

Fapta pentru care a fost condamnat s-a petrecut în seara zilei de 21 mai 2021. Bărbatul a condus pe strada Slobozia din Târgu Jiu autoturismul marca Opel Astra, având o concentraţie de alcool în sânge peste limita legală, de 1.94 g ‰, producând un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Fiind sub influența băuturilor alcoolice, acesta a pierdut controlul direcției și a acroşat un autoturismul marca Dacia, care era oprit pe sensul său de mers, parţial pe partea carosabilă. Pentru că a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, motivând că are unele afecţiuni medicale, a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În fața magistraților, bărbatul și-a recunoscut fapta și nu a solicitat să fie asistat de către apărător. Le-a spus anchetatorilor că s-a cinstit cu alcool cu câteva ore înainte să se urce la volan. ”Cu ocazia audierii în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul a recunoscut că, în după-amiaza zilei de 21.05.2021, în intervalul orar 17:00-18:00, a consumat la domiciliul său 200 ml ţuică”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Mai mult, pe parcursul judecății, le-a spus magistraților că este dispus să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cazul în care va fi găsit vinovat şi va fi necesar. Magistrații au ținut cont de solicitarea sa și au stabilit ca, în intervalul celor 2 ani în care se va afla sub supraveghere, să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul primăriei comunei Băleşti sau școlii gimnaziale din localitate, timp de 80 de zile. 

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: