Eveniment

Patru rețineri după perchezițiile din Gorj și Mehedinți

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au continuat cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Gorj, în cauza privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de droguri de risc.

 

După cele cele 21 de percheziții domiciliare care au avut loc miercuri pe raza județelor Gorj și Mehedinți, față de 4 persoane a fost dispusă, joi, măsura reținerii, pentru 24 de ore. Persoanele au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

 

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, un bărbat ar fi iniţiat şi constituit, împreună cu alte două persoane, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile, din tutun, în mai multe localităţi, din judeţele Gorj şi Mehedinţi. Ulterior, începând cu anul 2022, la grupul infracţional organizat, ar fi aderat alți trei bărbați, cu scopul de a sprijini activitatea infracţională a celor trei persoane. 

 

Astfel, la intervale regulate de timp, unul dintre membrii grupării ar fi efectuat deplasări în municipiul Petroşani și în alte localităţi, din judeţele învecinate, de unde s-ar fi aprovizionat cu ţigarete de contrabandă, pe care, ulterior, le-ar fi transportat, depozitat şi distribuit, prin intermediul persoanelor din grupul infracţional. 

 

Pentru a se asigura că activitatea infracţională desfăşurată nu va fi descoperită, liderul grupului ar fi schimbat, frecvent, autoturismele pe care le-ar fi folosit pentru transportul ţigaretelor şi ar fi utilizat, în comunicare, un limbaj codificat, pe diverse aplicaţii tip chat. De asemenea, liderul grupului infracțional organizat ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, 7 persoane vătămate, cu sume de bani, percepând dobânzi considerabile.

 

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, polițiștii au ridicat peste 38.950 de ţigarete netimbrate, 20 de telefoane mobile, cu cartelele SIM aferente, 12 pliculeţe cu fragmente vegetale, 4 grindere, un pistol cu glonţ, de calibru de 9 mm, cu 6 cartuşe aferente, un pistol cu aer comprimat, 10 comprimate de xanax, un cântar de precizie și 4.050 de lei.

 

De asemenea, miercuri, au fost puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale. 

Vizualizări: 1,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: