Eveniment

Transportatori de lemn din zona Motru, amendați

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Motru au acționat și joi, 14 aprilie,  pentru verificarea legalității trasabilității materialului lemnos, pe raza localității.

Și de această dată, oamenii legii constatat ilegalități. În urma verificărilor efectuate, au stabilit că doi bărbați, de 59 și 37 de ani, din municipiul Motru, respectiv comuna Slivilești, au transportat, cu autoutilitarele personale, în perioada octombrie 2021- aprilie a.c., cantități de material lemnos care au depășit limita legală de 20 de metri cubi, prevăzută pentru un transportator NON SUMAL.  

Cei doi transportatori au înregistrat depășiri cu peste 34 mc, respectiv 27 mc de material lemnos de diferite esențe. ”În consecință, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a bărbaților, cu amenzi în cuantum de 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor  Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă și măsura complementară a  confiscării valorice a celor peste 61 de metri cubi de material lemnos, transportat ilegal, în valoare de aproximativ 11.580 de lei”, a transmis IPJ Gorj. 

Vizualizări: 2,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: