Politică

Toni Greblă va avea salariul mai mic decât fostul șef AEP

Autoritatea Electorală Permanentă are un nou președinte începând de marți când Parlamentul l-a votat în această funcție pe gorjeanul Toni Greblă, fost judecător al CCR.

În luna septembrie a anului trecut la Autoritatea Electorală Permanentă s-au plătit salarii de 3.481.000 lei, la care s-au adăugat sporurile care au însumat 514.000 lei, conform fanatik.ro. 

Noul președinte al AEP, Toni Greblă, va avea un salariu de 21.840 lei brut, echivalentul unui salariu net de 12.776 lei. Pentru cei doi vicepreședinți, salariul este fixat la 16.640 de lei brut, adică 9.734 lei net, a informat sursa citată. Secretarul general al AEP are însă salariul brut mai mare decât al vicepreședintelui, de 17.560 lei, la care se adaugă sporul de menționat anterior, în cuantum de 5.268 lei. 

Este vorba de fostul șef AEP, Constantin Mitulețu-Buică, cel care a demisionat de la conducerea Autorității în urma scandalului generat de dosarul penal deschis împotriva sa, dar a preluat funcția de secretar general. Cum pe lângă salariul de bază, acum va primi și sporul de „complexitatea muncii”, Mitulețu-Buică va avea un venit net de 13.354 lei, mai mult decât primea când era șeful instituției și mai mult decât noul său șef, Toni Greblă.

Tot din cauza sporului, secretarul general adjunct, care teoretic ar fi abia al cincilea în ierarhia instituției, are salariul aproape egal cu cel al președintelui, de 12.571 lei net.

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: