Politică

Tomescu are ambasadă și pe Iordache curier

Ați observat că unii obișnuiesc să folosească termeni pretențioși, pentru a da greutate acțiunilor lor?

De exemplu, Manu Tomescu, de la Sindicatul Energia Rovinari, a trimis un "memorandum" Casei Naționale de Pensii, în legătură cu salariații Termoserv care nu beneficiază de pensionarea anticipată, în baza Legii 197/2021.

Ne uitarăm în Dex, să vedem ce e ăla memorandum, că sună așa de bine. “Document diplomatic cuprinzând expunerea faptelor sau argumentelor juridice care privesc relațiile dintre state și formează sau vor forma obiectul unor tratative”, scrie în dicționar. Și mai înseamnă “Carnet, registru etc. pe care se făceau însemnări” și “jumătate dintr-o hârtie de scrisoare, folosită pentru scurte comunicări”, dar astea sunt sensuri mai puțin folosite.

Sindicatul nu a trimis “memorandumul” direct la Casa de Pensii, ci prin președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache. “Prin domnul senator Ion Iordache am trimis memorandumul la Casa Națională de Pensii Publice, pentru că știm că domnul senator l-a adus pe președintele Baciu la Târgu-Jiu și am trimis această problemă. Tot așa intenționăm să facem cu toate problemele. Avem dialog cu toate instituțiile prin politicienii locali, în așa fel încât să rezolvăm aceste probleme, cum ar veni punctuale, dar, până la urmă, problema de interes general este că Legea 197 se refuză în continuare”, a declarat Tomescu în presa locală. 

Cum vor liderii sindicali să fie luați în serios, dacă discută cu instituțiile prin intermediul politicienilor? Mai rămâne să îi dăruiască lui Iordache o tolbă și...gata poștașul! Apropo de "poștăreală", pe ce dată virează Iordache "pensiile"? 

 

Vizualizări: 3,865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: