Politică

Fost supraveghetor CEO: Se urmărește dispariția cărbunelui de pe piața!

Nimeni nu mai crede în salvarea Complexului Energetic Oltenia! Înființarea Filialei de lignit a adus o serie de dezbateri în spațiul public, iar majoritatea părerilor tind să fie pesimiste pentru viitorul producătorului de energie de la Gorj.

Nici liderii politici nu mai au curaj să spună că situația companiei energetice ar urma să fie una mai bună, conștienți de dificultatea în care se regăsește în momentul de față.

Social democratul Gabriel Giorgi afirmă că se dorește dispariția cărbunelui de pe piață și implicit tragerea pe dreapta a Complexului Energetic Oltenia.

Fostul supraveghetor nu vede cu ochi buni înființarea Filialei de Lignit, pe care o vede ca pe un pas în dispariția companiei, dacă lucrurile vor decurge în ritmul actual. „Se pare că asta se urmărește. Dacă ne întoarcem puțin în trecut și vedem toți pașii care s-au făcut, toți merg în sensul să dispară cărbunele de pe piață, ceea ce nu este în regulă. Vedem că cei din Vest s-au întors cu fața spre cărbune numai noi ne întoarcem invers. În România suntem tot timpul pe invers. E evident că sunt alte interese, nu cele generate de criza energetică și de intersul național. Complexul Energetic Oltenia este o societate etalon alături de Hidroelectrica pe piața energetică și strategică”, spune Gabriel Giorgi, fost supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia.

 

Aproximativ 11 mii de angajați își mai desfășoară activitatea în cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu 7 mii mai puțini față de numărul salariaților pe care i-a avut compania energetică în momentul înființării. Numărul angajaților o să scadă anual, conform Planului de Restructurare semnat cu Comisia Europeană.

 

 

Vizualizări: 1,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: