Actualitate

Tomberoanele la control într-o primărie din Gorj

Primăria comunei Dănești a informat cetățenii că se va începe colectarea selectivă a gunoiului și că va verifica tomberoanele urmând să nu mai fie ridicate cele în care nu se colectează corect.

Primăria Dănești a anunțat că se recurge la colectarea selectivă având în vedere necesitatea menținerii prețului de ridicare al gunoiului prin diminuarea astfel a cantității de gunoi menajer. 

Cu această ocazie s-a stabilit programul de ridicare a gunoiului selectiv din luna ianuarie, pe sate, cetățenii fiind atenționați să nu arunce resturi menajere în tomberoanele de gunoi selectiv. „Vom intra într-o normalitate de colectare selectivă cu o frecvență din două în două săptămâni, selectivul fiind ridicat tot de operatorul POLARIS HOLDING. Pentru început vor fi lăsați saci necesari colectării gunoiul reciclabil la toate gospodăriile urmând să fie înlocuiți atunci când aceștia se vor preda operatorului. Gunoiul selectiv se ridică luni 16.01.2023 în satele: Botorogi; Văcarea; Țîrculești; Brătuia; Trocani; Merfulești Și se ridică joi 19.01.2023 în satele:  Bucureasa; Ungureni; Șasa (Urzica); Barza; Dănești. În acest sens vă rugăm să nu aruncați în tomberoane resturile alimentare, resturile vegetale sau materiale de construcții. Reprezentanții primăriei Dănești vor controla prin sondaj tomberoanele și unde este cazul gunoiul nu va fi ridicat.  Trebuie să înțelegem că doar colectând selectiv prețul nu va mai crește”, se arată în anunțul primăriei în care se precizează că operatorul de salubritate va ridica doar gunoiul din tomberoane acolo unde acestea există, iar unde încă nu sunt împărțite tomberoane, se vor ridica maxim doi saci de gunoi.

Ridicarea deșeurilor menajere se face după același program, respectiv în zilele de marți și de vineri. Tariful perceput de operatorul de salubritate este de 11 lei/persoană, pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: