Social

Titluri de proprietate pentru terenuri moștenite

Proprietarii de terenuri moștenite din generație în generație, din zonele necolectivizate nu mai trebuie să meargă în instanță pentru punerea în posesie. 

Doar săptămâna asta mai pot depune cereri la primării, pentru eliberarea titlurilor.

La data de 19 mai 2023 a intrat în vigoare Legea 123/2023 care a adus modificări Legii nr. 18/1991, republicată, în temeiul căreia se pot emite titluri de proprietate pentru terenurile din zonele necooperativizate, cu îndeplinirea următoarelor condiții: dacă deţinătorii sau moştenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale şi în evidenţele fiscale; pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane şi nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.

Procedura este destul de simplă: cetățenii trebuie să apeleze la primărie.

Acolo trebuie depusă o cerere (se poate și prin poștă, cu confirmare de primire), pentru emiterea titlului de proprietate.

Singurul lucru care mai trebuie făcut este documentația tehnică, pe care cetățenii trebuie să o aibă, dar și aceasta, dacă este făcută pentru legea 231 și nu s-a putut acorda titlul, este folosită de OCPI în baza unei noi cereri.

Vizualizări: 5,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: