Social

Tichetele majorate au umplut Centrul de Transfuzii până la refuz

Gorjenii se îngrămădesc să doneze sânge. Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu anunță că numărul donatorilor a fost limitat la 40 pe zi. Anunțul e făcut de directorul instituției după ce au fost zile în care au mers să doneze și peste 100 de gorjeni. 

Pentru că personalul medical nu face față unui val atât de mare de donatori, cei de la Centrul de Transfuzii au limitat numărul. 

"Pentru grupele de sânge la care stocurile sunt mari, ne rezervăm dreptul de a-i amâna la o dată ulterioară pe cei cu grupele respective, până la normalizarea stocului în funcție de solicitările spitalelor, pentru a evita expirarea și rebutarea PSL-urilor. Situația va fi afișată zilnic la sediu. Apelăm, ca de fiecare dată, la înțelegerea dumneavoastră pentru a recolta doar ceea ce este necesar pacienților! Vă recomandăm să vă programați, pentru a reduce timpii de așteptare: aplicația BlooDoChallenge
telefonic, doar între orele 07.30 – 15.30 : 0353 414 174; 0774 665 887.
Prioritate vor avea donatorii fidelizați și cei cu grupe deficitare/solicitate. Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare !”, anunță Centrul de Transfuzii. 

Situația aceasta ne arată încă o dată cât am sărăcit. Asta pentru că oamenii dau buluc să doneze sânge nu doar să salveze o viață, ci și pentru că valoarea tichetelor de masă pe care le primesc donatorii a crescut de la 67 de lei la 280 de lei. Măsura a fost gândită tocmai să încurajeze donarea de sânge, dar nimeni nu a luat în calcul că atât de mulți potențiali donatori vor trece pragul centrelor de transfuzii. Pentru că nu doar în Gorj este această situație. Și în alte zone a fost limitat numărul zilnic de donatori de sânge.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: