Actualitate

Termenele de închidere a capacităților CEO trebuie amânate cu cel puțin un an și jumătate

Până la jumătatea lunii octombrie, argumentele pentru amânarea termenelor de închidere a capacităților de energie pe bază de cărbune vor fi puse pe hârtie. 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat la Târgu Jiu că grupul de lucru pe care-l va constitui va elabora toate documentele care vor sta la baza solicitării, către Comisia Europeană, de amânare a restructurării CEO cu un an și jumătate sau chiar doi ani. Ministrul a mai declarat că nu este sigur că va reuși în demersul pe care-l va face la Bruxelles, dar că va încerca să convingă Comisia, arătând faptul că România mai are nevoie de timp pentru a renunța la energia pe cărbune. 

Argumentul principal îl va constitui întârzierea cu doi ani a investițiilor ”verzi” și ale centralelor pe gaz care...s-au împotmolit prin inexistență! 

În altă ordine de idei, când întocmește "grupul de lucru" cu care atacă Bruxelles-ul, să le prindă pe reverul de la sacou și contractul cu cei 500 MW importați din Ucraina, import pentru care ne-a felicitat Ursula. A omis la acel moment că Ucraina produce tot pe cărbune și mai este și scutită de plata certificatelor de carbon. Tradus: - închideți voi, că vă dăm noi-

Vizualizări: 2,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: