Anchetă

Tentativă de măsluire a unei licitații descoperită la Primăria Bolboși

Copiii din comuna Bolboși vor mai avea de așteptat până când se vor bucura de mobilier școlar nou și de un laborator de fizică. Investiția este pe fonduri europene. Primăria a organizat licitație, dar pentru că nu a respectat legea, procedura a fost anulată și va fi reluată. 

 

Discutăm despre un proiect de peste 350 de mii de lei, în mare parte bani europeni. Acesta prevede dotarea cu mobilier a sălilor de clasă și a laboratorului de fizică din cadrul școlii. Primăria a organizat licitație, dar funcționarii nu au binevoit să răspundă unei firme interesate de aceste achiziții. Pentru că detaliile privind mobilierul erau fie greșite, fie lipseau, o societate comercială care a dorit să participe la licitație a transmis primăriei mai multe întrebări doar că nu a primit niciun răspuns. 

 

Pentru că a considerat că i-a fost îngrădit dreptul de a participa la o licitație corectă, firma a depus contestație și Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor i-a dat dreptate astfel că procedura a fost anulată și va fi reluată. Practica este una de manual, atunci când o societate vine ca musafirul nepoftit. Din păcate, încă mai sunt primari care confundă bugetul de stat cu bugetul propriu. 

Primăria Bolboși e condusă de Viorel Rotaru, candidat PNL pentru un nou mandat.

Vizualizări: 3,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: