Eveniment

Țeavă furată de la termocentrală

Un gorjean care a furat 18 țevi metalice din depozitul de zgură şi cenușă al Sucursalei Electrocentrale Turceni a scăpat doar cu amendă penală.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a fost depistat în trafic, anul trecut, pe DE 79, transportând cu o autoutilitară mai multe ţevi metalice, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de proveniență. 

„Conform tichetului de cântar, inculpatul a sustras cantitatea de 2.720 kg ţeavă, care ulterior a fost restituită Sucursalei Electrocentrale Turceni de către organele de poliţie. (…) Sucursala Electrocentrale Turceni a precizat că prejudiciul produs prin sustragerea celor 30 ml ţeavă metalică este de 2.274 lei (preț unitar de 75,80 lei/ml), însă nu se constituie parte civilă în procesul penal, întrucât prejudiciul a fost recuperat în totalitate”, se arată în rechizitoriu.

Bărbatul a recunoscut că în acea zi s-a deplasat la depozitul de zgură și cenușă din Valea Ceplea, în zona coloanei de conducte, de unde a încărcat 18 bucăţi de ţeavă metalică, pe care urma să le transporte, în vederea comercializării, la un centru de colectare fier vechi de pe raza comunei Plopşoru.
Pentru că nu are antecedente penale, bărbatul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 2.025 lei, reprezentând 135 zile-amendă.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 30 ianuarie nu este definitivă.

Vizualizări: 2,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: