Social

Târgu Jiu: Se lucrează la un regulament al spațiilor verzi și al parcărilor

Primăria Târgu Jiu lucrează la un regulament al spațiilor verzi și al parcărilor. Foarte importante vor fi aspectele de care vor trebui să țină cont dezvoltatorii când vor vrea să ridice blocuri sau case în municipiu.

 

Însă aceasta nu e singura regulă de care vor fi nevoiți să țină cont constructorii pe viitor. “Stabilim pe fiecare tip de clădire cât spațiu verde trebuie să aibă. Dacă construim o creșă de copii, de exemplu, constructorul o să știe 30% spațiu verde, 20% alei, 10% un loc de joacă și 30% construcția. E doar un exemplu. Procentele pot fi diferite. Și pentru cei care construiesc apartament de 100 de metri pătrați, am propus câte un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă. Spațiu verde, 25%”, a declarat Cristian Luntraru, de la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

 

Odată ce va fi conturat, noul regulament va fi pus în dezbatere publică, apoi votat în Consiliul Local. “Noi nu am avut un regulament până acum, să stabilim aceste cerințe. Am impus un loc de parcare pe fiecare unitate locativă neținând cont de suprafața fiecărui apartament. Din 2022 încoace, când am eliberat PUZ. Dezvoltatorii trebuie să cunoască aceste lucruri din fașă, de la avizul de oportunitate. Trebuie să știe că trebuie atâtea locuri de parcare, spațiu verde, acces la spații comerciale, surplus pentru vizitatori. Te încadrezi, îl faci. Dacă mai ai nevoie de teren, cumperi ca ă te poți încadra pe regulamentul pe care îl vom aproba”, a mai spus Cristian Luntraru, într-o emisiune la Accent TV.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: