Eveniment

Tânăr judecat după ce a intrat cu un briceag în clubul Caractere. Pedeapsă! 

Un tânăr din Târgu Jiu, judecat după ce a mers în clubul Caractere din municipiu având asupra sa un briceag, și-a primit pedeapsa. Acesta a fost amendat penal cu 3000 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Conform anchetatorilor, în noaptea 12 martie 2022, în timp ce se afla în clubul de noapte Caractere l-a observat pe un tânăr, s-a deplasat la acesta și i-a reproșat că în trecut ar fi discutat cu o fostă iubită. 

”Pe parcursul discuţiei, inculpatul (…) a scos din buzunarul din spate al pantalonilor un cuţit tip briceag, pe care l-a ţinut în mâna dreaptă, gesticulând cu acesta pe parcursul discuţiei, aproximativ 2 minute, după care l-a introdus din nou în buzunarul din spate al pantalonilor”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

După circa un sfert de oră, a mers iar la tânărul respectiv, ocazie cu care l-a împins şi i-a adresat injurii. Astfel, acesta din urmă a sesizat un angajat al clubului, care l-a condus afară. A aruncat între timp briceagul, astfel că nu a fost găsit asupra sa. 

Întreaga activitate infracţională a fost surprinsă de sistemul de supraveghere video din interiorul clubului Caractere și, fiind audiat, tânărul a recunoscut fapta săvârşită, declarând că a avut asupra sa briceagul pentru propria protective și că înainte de a pleca din local l-a abandonat în interior, fără a-l mai recupera.

La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că nu are antecedente penale. ”(…) având în vedere vârsta şi lipsa antecedentelor penale, ceea ce relevă că este vorba despre un incident izolat al existenţei sale şi, fără îndoială, şi-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă când a intrat cu acel briceag în club, iar stabilirea unei pedepse şi amânarea aplicării acesteia, chiar dacă este amendă penală și nu închisoare, prezintă garanţia că o astfel de sancţiune îşi va atinge scopul preventiv educativ”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Magistrații au dispus amânarea aplicării pedepsei amenzii pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata acestui termen, tânărul va trebui să respecte o serie de măsuri de supraveghere.

Hotărârea pronunțată la finalul lunii septembrie de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

 

Vizualizări: 2,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: